• +31-(0)6-2294 0421
  • info@mirworx.nl

Pakketmigratie

Pakketmigratie

Een overgang van een bestaand financieel of logistiek pakket naar een nieuw pakket is geen sinecure. Er komt niet alleen een hoop kijken aan de procedurele en administratieve kant, maar ook op sociaal vlak heeft het een flinke impact. Werknemers die al jaren ervaring hebben in het oude systeem ervaren vaak een groot gevoel van onzekerheid bij het zich bekend maken met de nieuwe methode. Je ziet dan ook vaak dat migratietrajecten flinke vertraging oplopen of zelfs mislukken als dit facet niet wordt onderkend.

In de loop der jaren heb ik een brede ervaring opgedaan binnen een grote verscheidenheid aan organisaties, in zowel grootte als structuur en bedrijfstak. Dit heeft mij geholpen om bedrijfsprocessen en structuren snel te doorzien. Ik heb daarom snel een bestaande situatie op het netvlies, en kan deze situatie goed vertalen naar de nieuwe, gewenste vorm. Ook helpt deze vaardigheid om controle te houden op de volledigheid van een administratie en goedkeuringsstructuur, en dat natuurlijk geheel volgens de geldende regels binnen de AO/IC.

Ook op het menselijk vlak heb ik de nodige ervaring onder de riem. Zoals al eerder gesteld, is de human factor een belangrijk punt in het al dan niet slagen van een pakketmigratie. Door mijn stijl van leidinggeven en coachen zorg ik ervoor dat alle neuzen dezelfde richting op staan, en dat zelfs de meest ‘vastgeroeste’ werknemer op een positieve manier bijdraagt aan een frisse start.

Bij de meegemaakte migraties heb ik onder andere ervaring opgedaan met pakketten zoals SAP, FIS, Exact, Baan, AFAS, AccountView en vele andere. Ook is het definiëren en bouwen van rapportages buiten de financiële pakketten, bijvoorbeeld via MsExcel, goed onder de knie.